GÜNDEM 23 MAYIS 2018

23 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Birçok partide liste krizi yaşanırken HDP coşkulu bir toplantıyla milletvekilleri adaylarını kamuoyuna tanıttı. Kadın çoğunluğunun ve bildirgesinin damga vurduğu toplantıda karalılık ve mücadele ön plandaydı.

-Hollanda'da 2 gün süren Avrupa Ulusal Kürt Kadın Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

-Türkiye devletinin Kürdistan’ı işgal politikalarına karşı dünya genelinde 26 Mayıs tarihinde gösterilerle protesto ediliyor. Savaş karşıtı ve demokratik çevrelere gösterilere katılım çağrısında bulunan Salih Müslim,” Türk devletinin amacı Kürt kazanımlarını yok etmek ve Ortadoğu barışını engellemektir” dedi.

-AKP'nin 16 yıllık iktidarı, hamasetle yoğrulmuş toplum mühendisliği eşliğinde devlet zorbalığının sistematik cinayet ve katliamlarıyla geçti. Tekli infazlar veya toplu kıyımlarla on binlerce katledildi.

-Bradost alanına yönelik 5 Nisan'da başlayan Türk işgal saldırılarına karşı mevzilenen Soran gerillalar, başlattıkları devrimci hamleyle işgalcileri defedeceklerini söylüyor.