GÜNDEM 23 NİSAN 2018

23 Nisan 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türkiye cezaevlerinde kalan 0-6 yaş grubu yüzlerce çocuğa 'Çocuklar ölmesin' dediği için tutuklanan Ayşe öğretmenin yeni doğan kızı da eklendi.

-NAV-DEM, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için 23-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak açlık grevi eylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

-Ailesi Türk devletinin 103 yıl önce startını verdiği Ermeni Soykırımı'ndan sağ kurtularak Halep'e yerleşen Rojîn Hedad, Efrîn işgalini örnek vererek, Türk devletinin bugün de aynı soykırım kıskacına Kürtleri almaya çalıştığını belirtiyor.

-İttihat ve Terakki partisi; oluşum şekli, yaptıkları, zorbalıkları ve yalan üzerine kurulu dünyası ile bugünün Erdoğan’ına çok şey katmıştır. Bunu görebilmek için iki partiyi karşılaştırmak yeterlidir. Aynı şekilde çözümden yana asla olmamışlardır.

-Amedliler, tespih sevgisini, açtıkları tespih pazarında ortaya koyuyor. Tespih meraklılarının buluştuğu pazarda, üreten ve satan ile alanın zaman zaman yer değiştirdiği de oluyor.

-Hıristiyan demokrat lider Merkel ile yeniden hükümet ortağı olan Alman sosyal demokratların artık yeni bir lideri var; Andrea Nahles. SPD’nin 155 yıllık tarihinde ilk kez kadın bir genel başkan olan Nahles partisinin yeni umudu.