GÜNDEM 24 ŞUBAT 2018

24 Şubat 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın her tarafında, Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edilecek.

-Türk devletinin işgal girişimine karşı Çağın Direnişi'ni sergileyen Efrîn'in bir de cephe gerisi var. Komünler... Devrimin kurucu hücresi olan komünler şimdi de direnişin motor gücü olarak, toplumsal direnişi ve dayanışmayı örgütlüyor.

-Geçtiğimiz hafta Rojava’dan dönen Alman Yoksulluk Karşıtı ve Sağlık Hizmeti Örgütü Başkanı Prof. Dr. Gerhard Trabert, Efrîn için acil yardım çağrısı yaptı. Şimdiye kadar 200’den fazla sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Trabert, Efrîn’in her türlü sağlık malzemesine ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

-Rojava Devrimi'nde şehit düşen savaşçıların Efrîn’deki cenaze törenlerini organize eden Efrînli Abdi Baski, "Efrîn şehitler ve devrimciler diyarıdır. Türk devleti onuru için savaşan Efrînlilerin iradesini hiçbir zaman kıramayacak" dedi.

-Çağın Direnişi’nin sürdüğü Efrîn’in başka yerlerle karşılaştırılmaması gerektiğini söyleyen YPJ Komutanı Destina Kobanê, "Efrîn halkına her türlü ahlak dışı savaş araçlarına rağmen gösterdiği büyük direnişi selamlıyorum" dedi.

-Kandıra Cezaevi'nde 2. müdür olduğu dönemde siyasi tutsaklara yönelik baskıları ile tanınan Mikayil Mahmat'ın Van T Tipi Cezaevi'ne müdür yardımcısı olarak atandığı ortaya çıktı.