GÜNDEM 24 EKİM 2019

24 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-KCK Koordinasyonu, 25 Ekim 1992’de şehit düşen Bêritan’ı anarak, Bêrîtan çizgisinin bugün de ihanet, işbirlikçilik ve soykırım politikalarını güncelleyen karşı devrimci güçlere karşı direndiğini belirtti.

-BM’nin sessizliğine karşı bedenini ateşe veren Ali Wazir’in polise son sözünün “Bedenimi Rojava için ateşe verdim” dediği öğrenildi.

-Kobanê için 1 Kasım 2014'te dünya genelinde yapılan dayanışmanın benzeri, bu yıl da 2 kasım için organize ediliyor. Türk işgalciliğine karşı küresel direniş günü olarak çeşitli eylem ve etkinlikler yapılacak.

-Halk Savunma Merkez Karargah komutanlarından Amed Malazgirt, Türklerin devlet olmaktan çıktığını belirterek, “DAİŞ’le, El-Nusra ile oluşturulmuş bir çete devleti haline gelmiştir” dedi.

-AP’nin bugün açıklayacağı Sakharov Ödülü’nü kazanmaya en yakın isimler arasında kadın sünnetine karşı mücadele eden Kenyalı beş lise öğrencisi ile 2018’de Brezilya’da katledilen feminist siyasetçi Marielle Franco bulunuyor.

-Şili’de geçtiğimiz Cuma günü zamlara karşı başlayan ve giderek ülkedeki sosyo-ekonomik adaletsizliği hedef alan gösteriler sürerken, askeri cunta dönemindeki uygulamaların devreye girdiği bildiriliyor.