GÜNDEM 24 MAYIS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-HPG komutanlarından Dilxwaz Gabar, Türk devletinin kirli oyunlar ve politikalar ile halkı ajanlaştırıp, düşürerek kutsal değerlerine karşı kullanmaya çalıştığını söyledi.

-İSİG ve DİSK-AR raporlarına göre birçok işçi Covid-19’dan etkilenirken Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Mayıs ayı başında yeniden kentte üretime başlayan fabrikalarda işçilerin hayatının patronun inisiyatifine bırakıldığını söylüyor.

-Maxmur Kampı'na uygulanan ambargo ve kuşatma binlerce kişiyi ekonomik olarak da zor durumda bırakıyor. Çalışanların çoğu KDP güçleri tarafından işten çıkarılırken, DAİŞ tehlikesinden dolayı halk hayvancılık da yapamıyor.

-Mayıs ayı şehitleri ve Dörtler’in eyleminin yıldönümüne ilişkin konuşan YJA Star komutanlarından Berfin Nurhak, “1980 darbesine karşı Diyarbakır zindanlarında gerçekleşen Dörtlerin eyleminin anlamı her geçen gün her geçen yıl derinleşiyor. Çünkü bu bir tarihi çizgidir. Bu çizgi doğrultusunda mücadele ettikçe mücadele büyüyor, eylemin anlamı derinleşiyor, eylemin amacı daha da çoğalıyor” dedi.

-Ocakzadeler Meclisi’ adı altında kaleme alınan bildiride Velayeddin Ulusoy’un merkeze alınmasına ilişkin açıklama yapan FEDA, “Alevi Toplumu bu ve benzeri girişimlerle derin ve onulmaz çelişkilerle parçalanmak istenmektedir” dedi.

-YJA-STAR gerillalarından Jiyanda Laşer ve Eylem Dilxwaz, yeniden yapılanma ve taktik değişimde kadının öncü misyonuna dikkat çekerek, beslendiği maddi ve manevi güce dikkat çekti.

-Rojhilat'ın Urmiye şehrinden 2015 yılında gerillaya katılan Dilpak Urmiye, gerillayı anlatırken, 'emeğin diğer adı' diye adlandırıyor.

-Plan International isimli sivil toplum örgütü, kadın sünneti oranında ciddi bir yükseliş olduğuna dikkat çekti.

-Almanya’da Sol Partili başbakanla yönetilen tek eyalet olan Thüringen, 6 Haziran’dan itibaren koronavirüsünün yayılmaması için alınan bütün tedbirleri kaldırmayı planlıyor.