GÜNDEM 25 EKİM 2019

25 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Fransa’da ulusal ve Avrupa düzeyindeki onlarca kadın parlamenter Kürt kadın direnişçilerine destek amacıyla ortak açıklama yayınlarken, uluslararası toplumun DAİŞ’in güçlendirecek Türk işgaline karşı harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

-İHD Eşbaşkanı Av. Eren Keskin, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal saldırılarında işlediği savaş suçlarının takipçisi olacaklarını söyledi.

-İsveçli parlamenterler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türk devletinin Rojava, Doğu ve Kuzey Kürdistan'da savaş ve insanlık suçları işlediğini söyledi. Uluslararası topluma işgalin son bulması için girişimde bulunması çağrıları yaptı.

-Danimarka'da parlamentoda temsil edilen 9 siyasi parti, Türkiye'nin Rojava ve Kuzey Suriye'deki işgalinin son bulması için parlamentonun karar almasını istedi.

-Kayyum gaspıyla görevinden alınan HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, savaşı dayatarak, tutuklayarak, baskılayarak hiçbir yere varılamayacağını belirtti.

-Aralarında siyasi parti ve insan hakları örgütlerinin de bulunduğu İsviçreli 35 kurum ve kuruluş, işgal saldırılarını protesto etmek ve Kuzey Doğu Suriye’nin özerk statüsünün tanınması talebiyle cumartesi günü alanlara çıkacak.

-MARDEF, DİK ve PKAN: Maraşlı, Dersimli ve Orta Anadolu Kürtleri bütün barış sevenleri, savaş karşıtlarını, bulundukları her yerde ve her an’da, bu vahşi ve alçakça sürdürülen savaşa karşı, insanlıktan yana tutum almalarını bekliyor ve diliyoruz.

-Sêrt’te iki yoldaşı ile birlikte Ekim 2016’da şehit düşen Bêrîtan Çiya, Botan yolundayken şunu söylüyordu: “Oraya sadece savaşmaya değil, devrim yapmaya gidiyoruz.”