GÜNDEM 26 EKİM 2019

26 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Süleymaniye’den katledilen Cemil Amed ve Demhat Agit’i anarak, “Faşist soykırımcı zihniyet ve siyasetin bu dünyada yaşamasına kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

-Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları ile Kürtlerin direnişini boğmak istediğini söyleyen HDP Amed İl Örgütü Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Kürtlerin tarihi fırsatı değerlendirip birlik olması gerektiğini söyledi.

-İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Bab Elxêr köyüne yönelik düzenlediği saldırılardaki hasar kameralarımıza yansıdı.

-Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz, ana akım medyanın savaş diline ilişkin konuşarak, "Hukuk çöktüğü ve anti-hukuk halini aldığı ya da toplumsal destek olsa bile eyleme dökülemediği ve ana akım medyada partileştirildiği için savaş dili yoğun kullanılıyor" dedi.

-Türk devletinin işgal girişimleri ve sivil halka yönelik saldırıları sonrasında halklar direniş sözünü yineledi.

-DAİŞ çetelerine karşı bir dönem YPG saflarında gönüllü olarak mücadele eden Fransız gönüllülerin Le Figaro gazetesinde yayınlanan ortak açıklamasında, Kürtlere ‘ihanet edilmemesi’ çağrısı yapıldı.

-Fransa’da Anti-Terör Savcılığı (PNAT), ilk kez öldüğü tahmin edilen bir DAİŞ çetesine karşı ‘insanlığa karşı suç işleme’ suçundan soruşturma açmaya karar verdi.

-HDP’li Hakkari Belediyesi’nin Hakkari halkına yaptığı hizmetler, kayyum atanmasıyla durdu.