GÜNDEM 26 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi, 9 Ekim 1998 günü Ortadoğu’dan çıkmak zorunda kaldı. “Bu andan itibaren nereye gidersem gideyim amansız takip ve kontrol, NATO ve ABD tarafından devam edecekti.”

-İktidarın adaletsizlikleri nedeniyle bir gün yargılanacaklarını söyleyen HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Mutlaka ama mutlaka istediklerimizi elde edeceğiz ve biz kazanacağız" dedi.

-AKP-MHP rejiminin HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarına yönelik gelişmeler ve tepkiler takip edilecek.

-KCDK-E, HDP'ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarını protesto eylemlerine katılım çağrısında bulundu.

-Avrupa’nın birçok kentinde KCK’nin ilan ettiği “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamleye ilişkin eylemler düzenlenecek.

-Türk devletinin katlettiği sivillerin birçoğunun ölümünden sorumlu olan bombardımanlarında kullanılan birçok sözde ‘yerli’ savaş araçlarının en önemli teknolojilerinin Kanada tarafından uluslararası insani hukuka aykırı bir şekilde satıldığı bildiriliyor.

-Hükümetin işkencecilere yönelik uyguladığı cezasızlık politikası Van'da son yıllarda işkence vakalarının artmasına neden oldu. Ayrıca işkence yapana değil, işkence görenlere dava açılıyor.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.