GÜNDEM 26 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği ve gerçekleştirdiği katliam Avrupa’da düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek.

-Rosa Kadın Derneği'nin hedef alınmasına ve üyelerinin tutuklanmasına tepki gösteren derneğin kurucu üyesi Ayla Akat Ata, "Örgütlenme hakkımızı kullandığımız için yargılanıyoruz" dedi.

-Almanya’nın Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, Türkiye’nin işgal ettiği Kuzey-Doğu Suriye’deki ihlallerden kaygı duyduklarını söyledi, ancak ne yaptıklarına dair somut bir şey söyleyemedi.

-Hukukçu Bahri Belen, yargıçları, savcıları bitirip emir komutasına alan iktidarın Avukatlık Kanunu ve baroların yapısına yönelik değişiklikle şimdi de baroları bölerek avukatları emir komutasına almaya çalıştığına işaret etti.

-Adaların Atlar Platformu: Motorlu araçların Adalar’a girmemesi ve atların buradaki yaşam alanlarında kalmasını talep ediyoruz. Faytanculuğu da savunmuyoruz.

-Petrol fiyatlarındaki düşüşün Afrika’nın yenilenebilir enerji yatırımlarına zarar vereceği endişesini reddeden onlarca tanınmış isim, kıtanın gelecekteki enerjisinin yeşil ve her yerden daha ucuz olacağına vurgu yapıyor.

-Washington’a göre, son aylardaki küresel sağlık krizinin yarattığı ortamda insan ticareti ciddi artış gösterdi.

-Hindistan’da başlayan muson sezonunda sadece dün meydana gelen yıldırım düşmeleri sonucu en az 107 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.