GÜNDEM 26 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Öcalan şahsında Kürt halkının ve toplumsal muhalefetin de tecrit edildiğini belirten HDP'li Ebru Günay, partisinin tecride karşı sürekli mücadele halinde olduğunu kaydetti.

-HPG komutalarından Rizgar Êrsî, 16 Haziran gecesindeki kapsamlı saldırıyla başlayan Heftanin direnişinde bir ay boyunca yaşananları ANF’ye anlattı. İşgal planının Heftanin’nde sergilenen tarihi direnişle boşa çıktığını söyleyen Êrsî “Gerilla sömürgecilere dersini verdi” dedi.

-Şehit kardeşi Fırat Kürdistan'ı anlatan YJA Star gerillası Silav Fırat, "Şehit Fırat'ın bir yoldaşı olarak hayallerini ve amacını yerine getirmek için mücadele edeceğim" dedi.

-Heftanin direnişinde yer alan YJA Star gerillaları Axin Gabar ve Zilan Van, ne olursa olsun davalarından vazgeçmeyeceklerini ve Türk devletinin saldırılarına karşı direneceklerini belirtti.

-Dünyanın ilk modern şehirleri arasında gösterilen Zernaki Tepesi'nin definecilerin hedefi haline gelmesine tepki gösteren Yazar İkram işler, "Bölgenin en büyük eserlerini veren Urartuların bıraktığı eserler altın arayan köstebeklerin insafına terk edilmiş durumda" dedi.