GÜNDEM 27 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devletinin Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenlik sürdürdüğü coğrafyayı işgal etme ve egemenlik altına alma saldırısı yürüttüğüne dikkat çeken KCK Yürütme Konseyik Eşbaşkanlığı, “Mısır eski Dışişleri Bakanı Amr Musa’nın Türkiye Arap ülkelerine saldırıyor, Araplara düşmanlık yapıyor, diyerek AKP-MHP politikalarını teşhir etmesi de önemlidir” dedi.

-DTK'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlara tepki gösteren HDP vekili Semra Güzel, "Hükümet kendisine kaybettiren HDP'nin stratejisine ve Kürtlere saldırıyor. Ama bu faşist zihniyet halk eliyle gidecek" dedi.

-Palme cinayetini ilk gününden itibaren araştıran İsveçli gazeteci Olle Minell, İsveç Güvenlik Polisi'nin (Säpo) cinayeti PKK'ye yıkmak için aylar öncesinden bilinçli olarak kamuoyu oluşturduğunu söyledi.

-İETT şoförü yüzde 60 engelli Mazlum Kalkan’ı önce darp etti, ardından bir yere bırakarak kaçtı. İETT ise olay anına ilişkin kamera kayıtlarını henüz teslim etmedi.

-MLKP üyesi, FESK Karadeniz Kır Birliği savaşçısı Sinan Güneş’in şahadetine ilişkin açıklama yapan MLKP MK, “Sefkan Bulut yoldaş, bir partili militan, bir komünist gerilla olarak, Rojava ve Serhat’ta, sözlerindeki yalınlık ve coşkuyla savaştı” dedi.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini eylemlerle soracak.

-Eğitim- Sen, LGS sınavında birçok sorun yaşandığını kaydederken iptal edilmeyen ve 2 milyondan fazla öğrencinin gireceği YKS sınavı, bugün ve yarın tüm olumsuzluklara rağmen gerçekleştirilecek.

-Van Gölü üzerinde Akdamar Adası'nda bulunan tarihi Akdamar Kilisesi'nin iç kısmı bakımsızlıktan dolayı yok oluyor. Kilisenin iç mimarisinde bulunan resimlerin büyük bölümü bakımsızlıktan dolayı dökülmeye başladı.

-Polonya’da yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerde gündem eşcinseller. Anketlerde ilk sırada yer alan Duda, LGBT için “komünizmden daha tehlikeli” ifadesini kullanırken, rakibi Trzaskowski eşcinsellerin haklarının tanınmasından yana.

-Rusya lideri Putin ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, başta Libya olmak üzere birçok konuda ortak çalışmaya hazır olduklarını duyurdu.

-ABD Başkanı Donald Trump’ın Obamacare sağlık yasasının iptali için Yüksek Mahkeme’ye başvurmasıyla en az 23 milyon dar gelirli sağlık sigortasından mahrum bırakılmayla karşı karşıya.