GÜNDEM 27 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-KJK Koordinasyonu üyesi Besê Erzincan, Şırnak, Batman’da uzman çavuşların Kürt kadınlarına tecavüzü de bu katliamcı- tecavüzcü tarihle bağlantılı ele alınması gerektiğini söyledi.

-Amed Barosu Kadın Hakları Merkezi'nden Av. Hatice Demir, "Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılma ihtimali çağdaş dünya değerlerinden ayrılma ve kadın ile çocuklara şiddeti meşru kabul etme anlamına gelecek" dedi.

-AKP, Erciş’te binlerce kişiyi haberi olmadan üye yaptı. AKP tarafından rızaları dışında üye yapılmalarına tepki gösteren Ercişliler, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

-Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik baskılar artarak sürüyor. Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan hasta tutsaklar hastaneye sevk edilmiyor.

-ABD’nin özellikle Kuzey Karolina eyaletinde 1929-1974 yılları arasında özellikle siyahileri hedef alan bir kısırlaştırma politikasının uygulandığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin yapılan araştırmada bu durum soykırım olarak nitelendirildi.

-Bilim insanları, kutup ayılarının 2100 yılına kadar yok olabileceğini ve böylesi bir durumda bütün sistemin bozulacağını belirtti.