GÜNDEM 28 ŞUBAT 2018

28 Şubat 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin işgaline karşı 7'den 70'e direnişi seçen Efrînliler cephede, mevzide, evde, köylerde her yerde direnişlerini büyütüyor. Cephedeki çocuklarına yemek yapan Efrînli anneler: "Cephedekiler bizim çocuklarımız, sonuna kadar onların arkasındayız"

-Prag’da önemli bir konferansa katılmak üzere bulunduğu esnada gözaltına alınan Salih Müslim’in, aynı konferansın katılımcıları arasında yer alan bir AKP’li tarafından ihbar edildiği öğrenildi.

-Efrîn'de 40 gündür devam eden Çağın Direniş'ini selamlayan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, 8 Mart direniş bayrağını Efrîn'de kadınların devraldığını belirterek, "Efrîn direnişi 8 Mart direnişinin devamıdır" dedi.

-Avrupa’da yaşayan Kürt kadınları 2 Mart’tan itibaren 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri için alanlarda olacak. Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın her ülkesinde yürüyüş, miting, panel vb. etkinlikler düzenlenecek.

-Cumartesi günü Berlin’de Efrîn için düzenlenecek kitlesel gösteri için çağrı yapan isimlerden birisi de Nazi rejiminin on binlerce Yahudi’yi katlettiği Auschwitz toplama kampından sağ kurtulan sanatçı Esther Bejarano.

-Berlin'de bulunan 30 kadın kurumu bu yıl "Her yer Efrîn, her yer direniş" şiarıyla 3 Mart'da start verecekleri Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne güçlü katılım çağrısında bulundu.

-Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), Surlularla ilgili çalışmasını sürdürecek. DİTAM'dan Dilan Kaya, 6 bin aileden 500’ü ile görüşüldüğünü ama bunun az olduğunu söyledi.

-“Uzun bir sürecin önemli bir aşamasına geldik”. Bu tespit 28 Şubat 2015 tarihinde Dolmabahçe’de yapıldı. Uzun bir sürecin daha da uzamaması ve geri dönülmez bir noktaya gelmemesi için tarihi bir fırsattı...