GÜNDEM 28 EKİM 2019

28 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Ermeni kadın savaşçı Tamara Sarkis: Çocuklarımıza analık yapmadık, DAİŞ’e karşı tüm dünya halklarını savunduk. Bugün Türkler bize ‘terörist’ diye saldırıp çocuklarımızı katlediyor. Neden buna ortak oluyorsunuz?

-Kayyum gaspı ile görevinden alınan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Ortadoğu karanlığına özellikle Kürtleri yutmak için girenlerin tarihte de örneği olduğu gibi kendilerinin yutulacağını söyledi.

-Peru’da Roxana Quispe Collantes isimli öğrenci Andes bölgesinde yaşayan milyonlarca kişinin kullandığı İnkaların dili olan Quechua dilinde doktorasını yazdı.

-Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebiyle KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer’in yargılanacağı dava yarın Hannover İdari Mahkemesi’nde görülecek.

-Irak’ta 25 Ekim’de yeniden başlayan gösteriler tüm hızıyla devam ederken, gösterilerde ölü ve yaralı sayısı da giderek arttı.

-Almanya’nın Thüringen Eyaleti’nde yapılan seçimler Sol Parti’nin zaferiyle sonuçlandı. Irkçı parti AfD’nin ikinci olduğu seçimlerde iktidar partileri CDU ve SPD ciddi oranda oy kaybı yaşadı.