GÜNDEM 28 KASIM 2019

28 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, PKK’nin yürüttüğü ve öncülük ettiği halkların özgürlük mücadelesinin, artık küresel bir karakter kazandığını; bu hakikatin 42. yılda giderek yaygınlaşıp gelişeceğini söyledi.

-KBDH Genel Konsey Üyesi Hîvron Razmuhi, Rojava’ya işgal saldırılarının, aynı zamanda kadınların eşitlikçi ve özgürlükçü yaşam değerlerine olduğunu belirterek, “Rojava kadın devrimimiz için bedel ödemekten kaçınmayacağız” dedi.

-HPG ve YJA Star gerillaları, PKK’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin konuştu.

-Kocaeli Dilovası’nda yaşayan 11 yaşındaki çocuk, bundan iki yıl önce istismara uğrayıp koruma altına alınsa da sokakta istismara ve şiddete uğramaya devam etti.

-Merkezi Paris’te bulunan Aide ä l’Eglise en Détresse adlı kuruluşa göre, Irak ve Suriye’de 2000’lerin başında 3 milyonun üzerinde olan Hristiyan nüfusunun büyük çoğunluğu iç savaşlar nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kaldı.