GÜNDEM 29 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Öcalan’ı, almak için 2 Şubat saat 05.30’da gizli askeri havaalanına gelen uçağın hiçbir resmi kaydı, kuyruk numarası, bayrağı yoktu. İsviçre’den gelen NATO Gladiosu veya CIA tarafından ayarlanan gizli uçak Nairobi’ye doğru yola çıktı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, Darmstadt şehrinden gelen grupla devam ediyor.

-TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, başlattıkları dört aylık kampanyanın öz savunmaları olduğunu belirterek, “Kürt kadını olmak üç kat saldırıya uğramak demektir” dedi.

-HDP’ye yönelik soykırım operasyonlarına karşı birçok ülkeden halkların temsilcilerinin açıklamasında, baskılara karşı dayanışma içinde olunduğu vurgulandı.

-HDP'ye yönelik başlatılan siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Kürt Gazeteci, yazar ve sanatçılar, AKP-MHP iktidarının bu tür baskılarla en etkili muhalefet partisi olan HDP'nin sesini kısmak istediğine dikkat çektiler.

-Aralarında eşbaşkan Bernd Riexinger’in de bulunduğu bir grup Sol Partili parlamenter, Federal Meclis’te HDP bayrağı açarak gözaltına alınan siyasetçilerle dayanışma içinde olduklarını bildirdiler.

-Almanya’da ırkçıların toplandığı partiye dönüşen Almanya için Alternatif Parti (AfD) yöneticilerinden Christian Lüth, mültecilere karşı Nazi dönemi uygulamalarını savunduğu için partiden ihraç edildi.

-Zap eyaletinde şehit Ali Piling ile aynı alanda kalan gerilla Rüstem Amed, "Komutan Ali Piling, engin bir derya, büyük bir komutandı. Ondan yaşamı, partiyi, savaşçılığı, komutanlığı öğrendim" dedi.