GÜNDEM 29 KASIM 2019

29 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-PKK'nin geride bıraktığı 41 yıllık direniş geleneğine değinen Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, "PKK tüm saldırılara karşı Kürdistan halkının varlığını koruma mücadelesini daha da güçlü bir şekilde sürdürecektir" dedi.

-Doğayı yok eden kapitalist moderniteye karşı Küresel iklim grevine katılım çağrısında bulunan KCDK-E, "Black Friday aldatmacasına denk gelen bugün de kapitalist sistemin tüketime dayalı sömürüsü teşhir edilecek" dedi.

-Alman meclisi uzmanlarının hazırladığı bilirkişi raporunda Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırısında yer alan Türk ordusuna bağlı çetelerin DAİŞ’in yöntemlerini hatırlattığı belirtildi.

-Yoldaşları, Amed’de 27 Kasım 2010'da şehit düşen YJA STAR komutanlarından Berçem Amed'in (Miyaser Marangoz) ülke özlemiyle düşmana öfkesinin harmanladığı ateşten kişiliği ve büyük bir kadın komutan olma vasıflarını anlattı.

-Amed’de 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri'nde, sonbaharın gelişiyle renk cümbüşü yaşanıyor.

-Birleşmiş Milletler (BM), Afrika’nın yoksul ülkelerinden Zimbabwe’de milyonlarca kişinin ciddi bir açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısı yaptı.

-İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, büyük şirketlerin vaatlerine rağmen çevreye ve atmosfere zarar veren tek kullanımlık plastik poşetlerin kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor.

-Radikal İslamcı çetelere destek veren grupların faaliyetlerinin yoğun olduğu ülkelerden Fransa’da hükümet, bu tür gruplara karşı önlemlerin yoğunlaştırılacağını duyurdu.