GÜNDEM 29 TEMMUZ 2019

29 Temmuz 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-KCK Halklar ve İnançlar Komitesi üyesi Cihan Eren, Erdoğan rejiminin uygulamalarına dikkat çekerek, “Erdoğan’ın Kürtlere kazandırdığı bir şey var; Kürtler TC devletini çok daha iyi tanıdılar” dedi.

-KJAR Avrupa’da yer alan Ronak Rojhilat, İran zindanlarından Avrupa’daki çalışmalara uzanan iki çocuk annesi bir Kürt kadını. Mücadelede kararlılık ve ısrar kadar sömürgeciliği tanımanın önemine işaret ediyor.

-Gabelek kuşu, bir Nazi bilim insanının Almanya’dan Hakkari’ye kadar peşinden sürükledi. Gabelek, iklim değişikliği, savaşlar, barajlar ve artan kentleşmeye rağmen hala Kürdistan’ın renkli bir kuşu olarak kalmaya devam ediyor.

-DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının beşinci yıldönümü olan 3 Ağustos “Feminiside karşı eylem günü” ilan edildi. Eylemler Almanya çapında saat 11.0’de saygı duruşlarıyla başlayacak.

-Narin Tunç, Harbiye Şelalelerinde, tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan mozaik sanatını Hatay’a özgü motiflerle birleştirdi. Tunç, “Bu sanatı Hatay’a özgü dokunuşlar ile yaşatmaya devam ediyorum” diyor.

-Retraction Watch adlı bilimsel makaleleri izlemek amacıyla kurulan bir bloga göre, her yıl bin 400 civarında bilimsel makale, kriterlere uymadığı için geri çekiliyor.

-Amerikan uzay araştırmacılarının bir çalışmasına göre, Dünya’nın uydusu Ay’da tahmin edilenden çok daha fazla su bulunuyor.