GÜNDEM 3 KASIM 2019

3 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Rojava'yı Türk devleti ve ona bağlı çetelere "vaadedilmiş topraklar" olarak sunmaya çalışan ABD, Suriye iç savaşının başında radikal gruplar üzerinde kurduğu stratejisine mi dönüş yapıyor?

-Şarabî Aşireti üyeleri, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırısı sonucu katledilen aşiret üyelerinin intikamlarının alınacağını belirterek, "QSD ile daha fazla birlik olup, topraklarımızı Erdoğan ve çetelerinden koruyacağız" dedi.

-Türk devleti ve çete gruplarının saldırılarını yoğunlaştırdığı Serêkaniyê-Til Temir hattında bölge halkları omuz omuza işgale karşı direniyor. İşgali kabul etmediklerini belirten Hecî Mihemed isimli Arap yurttaş, "Halklarımız birdir, amacımız birdir, savunmamız da birdir" diyor.

-Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halkları 2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde alanlara çıktı. İşgal saldırılarına tepki gösteren Dirbesiye halkı, "Saldırılar bizi yıldıramayacak" dedi.

-Van Büyükşehir ve Erciş Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla birlikte onlarca kişi işten çıkartıldı.