GÜNDEM 30 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle AK önündeki özgürlük nöbeti, 417’nci haftasına girdi.

-Türk ordusunun bütün hava gücü ve savaş unsurlarıyla saldırdığı Heftenîn’de tarihi bir direniş gösteren, etkili eylemlerle yanıt veren gerillalar, savaşmaya devam edeceklerini ve başaracaklarını söyledi.

-30 Haziran günü Dersim'de fedai eylem gerçekleştiren Zilan'ın mücadele tarzıyla herkese doğru yaşamın yolunu gösterdiğini söyleyen kuzeni ve mücadele arkadaşı Elif Kaya, "Her kadın Zilan’ın cesareti, kararlılığı ve bilinciyle hareket edebileceğini gördü" dedi.

-AKP'nin yeni Osmanlıcılık hayalleri için hangi siyasal ve propagandatif argümanlara başvurduğunu uzun yıllar Ortadoğu'da çalışan gazeteciler değerlendirdi.

-Hasta tutsak Ekim Can Polat, annesi ile yaptığı kapalı görüşte gardiyanların kendisini elle taciz ettiğini söyledi. Anne Songül İlker, STK’lara seslenerek bir an önce heyet götürülmesini istedi.

-Van Gölü’nde mülteci teknesinin batması sonucu 100 mülteci kayboldu.

-Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu ve TJA Üyesi Sevil Rojbin Çetin’e işkence yapılması, bir dönem belediye eşbaşkanlığını yaptığı Van’da tepki topladı.

-İktidarın işkence yöntemleriyle toplumu pasifize etmeye çalıştığını söyleyen TJA Aktivisti Zelal Bilgin, “Yaratmaya çalıştığınız korku dünyasını yine bizim cesaretimiz kıracak ve yıkacak. Bunu çok iyi anlamaları gerekiyor.”

-İnsani yardımların ulaştırılabilmesi için BMGK nezdinde uluslararası çapta bir insani ateşkes kararı çıkarılması yeniden başvuruldu.