GÜNDEM 4 TEMMUZ 2018

4 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

 

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddetin yüzde 700 arttığı AKP döneminde, istismar davalarının çoğu ise cezasızlık ile sonuçlandı.

-Bielefeld DKTM'ne yönelik baskını kınayan KCDK-E, "Almanya’nın Kürt kurumlarını kriminalize etme politikası diktatör Erdoğan’a hizmet etmektedir" açıklamasını yaptı.

-İHD İstanbul Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Barış Demir, çocuk katliamlarının idam cezasını geri getirmek için kullanıldığını söyledi.

-Kürdistan'da yaz aylarında en çok tüketilen içeceklerden biri olan ava sûsê, kavurucu sıcaklarda insanların imdadına yetişiyor.

-Van’ın Erciş ilçesinin Salihiye Mahallesi'nde geçen sulama kanalı, ölüm kanalına döndü. Sulama kanalı bugüne kadar onlarca çocuğun canını aldı.-GÖRÜNTÜLÜ

- Almanya’nın Hannover kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin yöneticisi Abdullah Efe’nin evini polis bastı. Zorla karakola götürülen Efe polisin ‘adli suçlu’ muamelesine maruz kaldı.