GÜNDEM 5 KASIM 2017

5 Kasım 2017 Haber Merkezi gündemi

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Strasbourg’da gerçekleştirilen oturma eylemi ve Avrupa turundaki Öcalan otobüsü eylemi takip edilecek.

- Dêra Zor’daki Cizire Fırtınası Hamlesi operasyonu ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek

-HDP Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik politikaların, birlikte yaşam ve demokratik gelecek umutları için büyük tehlike arz ettiğini söyledi.

-Kürt halkının maruz kaldığı zulme karşı hiçbir dönem sessiz kalmayan Barış Anneleri, Öcalan’ın tecridine karşı başlattıkları açlık grevi eylemini başka şekillerde devam ettirecek.

-İşsizliğin en yüksek olduğu yerlerin başında gelen Van’da, iş imkanı olmadığı kahvehaneler dolup taşıyor.

-Almanya’nın Düsseldorf kentinde, “Faşizme geçit yok! Abdullah Öcalan ve bütün politik tutsaklara özgürlük” yürüyüşünün tertip komitesi yaptığı basın açıklama ile Alman polisinin tavrını kınayarak, “Almanya’nın yasakçı zihniyetine karşı boyun eğmeyeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz” mesajı verdi.

-Paris TEV-ÇAND üyesi sanatçılar Sara, Süleyman Çarnewa, Farqin, Hozan Maruf ve Şefik, Kürdistanlıların Strasbourg’da devam eden süresiz oturma eylemini ziyaret ederek, destek sundu.

-Türkiye’de 18 yıldan fazladır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki bu uygulamayı insanlık dışı ve insanlık suçu olarak gören halklar, bu durumdan şikayetçi olduğunu ve bir an önce bu tecrit uygulamasının kalkmasının çağrısında bulundu. Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasıyla bu ülkeye ve Ortadoğu’ya demokrasi, barış ve özgürlüğün geleceğini belirten Arap halkı ANF’ye konuştu.

-Nikos Dimu’nun içeriden, gerçekçi ve acımasız aforizmalarla Yunan toplumuna ayna tuttuğu kitabı “Ne Mutsuz Yunanım Diyen!” Türkiye'de de basıldı.