GÜNDEM 6 AĞUSTOS 2018

6 Ağusots 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Öcalan’a göre Kürt sorununun demokratik ulus çözümü öncelikle Kürt tarihinin ve kültürünün doğru tanımlanmasıyla bağlantılıdır…

-HDP'li Kaçmaz: Bu kanun tasarılarını ilgili iktisadi alanlara girmeden komisyondan geçirerek, meclisteki çoğunluğunu da kullanarak bunu yasalaştırdılar.

-Van’da 24 Haziran seçimlerinden sonra mülteci sayısında artış gözleniyor. Her gün yüzlerce mülteci Van Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yasadışı şekilde başka illere gönderiliyor.

-Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AKP gasp ettiği DBP'li belediyelerin bünyesindeki sosyal kazanç sağlayan işletmeleri yandaşlarına peşkeş çekiyor.

-Rojava’ya uygulanan ambargo yüzünden ciddi bir ilaç sıkıntısının yaşandığını bildiren Prof. Dr. Gerhard Trabert, özellikle çocukların Akdeniz anemisi hastalığıyla boğuştuğunu duyurdu.

-Son zamanlardaki kaçırılma vakaları ile ilgili konuşan İHD Amed Şube Başkanı Av. Abdullah Zeytun, “Birey, bizim gibi kurumlar aracılığıyla durumunu dile getirip her türlü yasal ve hukuki zeminde hakkını aramalıdır. Ayrıca AİHS’e göre de bu yasadışı gözaltılar işkencedir” dedi.