GÜNDEM 6 ARALIK 2017

6 Aralık 2017 Haber Merkezi Gündemi

- Strasbourg’da Avrupa Konseyi önünde gerçekleştirilen oturma eylemi takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-İsviçre Ulusal Parlamento Milletvekili Denis de la Reussille, Öcalan’ın sağlık durumundan duyduğu endişeyi İsviçre Federal Konseyi’ne taşıdı. De la Reussille, Uluslararası Kızılhaç örgütünün Öcalan’ı ziyaret etmesini istedi.

-Nisan ayında başlayan ‘Kürdistan Seferi’nin ilk durağı Serhat illeri olmuş, ilk toplantılar Kars ve Ağrı’da yapılmıştı. Ardından Bingöl, Karakoçan, Dersim, Elazığ, Amed, Urfa ve son olarak Antep toplantıları gerçekleştirilmişti. Sefer hedefine ulaşmıştı. Bu, deyim yerindeyse bir ideolojik fetih eylemiydi.

-HDP Milletvekili Garo Paylan, siyasi iktidarın sıkıştığı her an HDP’ye operasyon yaparak gündemi değiştirmeye çalıştığını ama artık bu manevranın dikiş tutmadığını kaydetti.

-Filmmor Yapımcısı Melek Özman, 2018 Kadın Filmleri Festivali'ni zorluklara rağmen başaracaklarını belirterek, "Elbet mis gibi bir festival olacak yine" dedi.

-Demirtaş’ın “güvenlik” gerekçesiyle Sincan’a taşınan tutuklu yargılandığı davanın 399 gün sonraki ilk duruşmasına, yine “güvenlik” gerekçesiyle getirilmeyeceği ortaya çıktı. Demirtaş’ın avukatı Mesut Beştaş, duyduğu şaşkınlığı, “Kahkaha atmaktan başka denenecek yol kalmadı” diye dile getirdi.

-Hicran Urun ve Zana Kibar’ın çektiği, Sur’un yaşadığı 2 yıllık ablukayı anlatan “Sûr: Ax û Welat” belgeselinin geçen pazar yapılacak gösterimi polisinin hukuksuz baskısıyla engellendi. Belgeseli göstermek için bir şekilde göstereceklerini söyleyen Yönetmen Urun, tüm baskıya rağmen yaşananların tanığı olan Surluları engelleyemeyeceklerini ifade etti.

-DBP Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Perperok Kreşi'nde Kürtçeyi yasaklayan Van kayyumu, ‘değerler’ dersi adı altında din dersi vermeye başladı.

-Çayxana Şeb. Yani Halk Çayhanesi. Süleymaniye'deki bu çayhane ünlü ve tarihi birçok edebiyatçı, sanatçı ve siyasetçinin uğrak yeri. Üçüncü kuşağın işlettiği çayhane, tarihin aynası gibi.