GÜNDEM 6 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Cenga Heftanîn ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, örgütlülüğü büyütmelerin gerektiğini belirterek, örgütlü bir gücün önünde iktidarların her zaman geri attığını söyledi.

-İHD MYK Üyesi Fatin Kanat, iktidarın DTK’yi hedef almasının, anti Kürt siyasetinin sonucu olduğunu belirterek, “Bu, sonu olmayan bir yoldur. Çıkmazın içinde debelenip duruyorlar” dedi.

-Avukat Mustafa Kemal Güngör, “çoklu baro” girişimiyle AKP’nin kendisi için dikensiz gül bahçesi oluşturmaya çalıştığına işaret ederek, hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan avukatların ve baroların mücadelesinin süreceğini vurguladı.

-Cenga Heftanîn Devrimci Hamlesini değerlendiren YJA Star gerillaları “Bu topraklarda yoldaşlarımızın kanı var. Bu topraklara yerleşmek o kadar kolay olmayacaktır” mesajı verdi.

-Kürdistan’da özgürce savaşmak için yola koyulmuştu Çekdar. Ve Amed'den Heftanîn’e düşmüştü yolu. Özgürlüğün bedelinin ağır olduğunu, güzel olduğunu bilerek gelmişti dağlara.

-Federal Alman Hükümeti ilk kez açık bir şekilde Türk devletinin Rojava işgaline karşı olduğunu açıkladı. “Suriye’nin Kürt bölgesinde Türkiye’nin varlığı meşru değil” diyen Merkel hükümeti, Rojava’ya da 1 Milyon Euro koronavirüsü yardımında bulunmak istediğini bildirdi.

-Ülkemin inançlı, inatçı ve sömürgeciliğe geçit vermeyen direngen savaşçıları anlatsın yazdıkları destanı. Savaşanın güzelleştiği en canlı zamanlardayız.