GÜNDEM 7 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-15 Ağustos hamlesinin Ortadoğu'daki tüm halklara umut olduğunu söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Bugün Heftanin'de direnenler komutan Egîd'i esas alıyorlar. Rêber Apo ve heval Egîd'in gerillada geliştirdiği çizgiyi temsil ediyorlar" dedi.

-Dêrazor’da aşiret liderleri ve kanat önderlerine yönelik suikastlerin arkasında Şam rejiminin olduğuna dair işaretler var. Yakalanan bir kişi, rejimin kontra bir yapılanma kurduğunu itiraf etti.

-Çocuk yaşta dahil olan Deniz Fırat, Parti’nin çocuğu olarak büyüdü. Birçok fırtınaya göğüs gerdi; amacı net ve ne yapacağından emin bir militandı. Halkının sesi olmayı bildi.

-Komutan Esmer, Heftanin’den sonsuzluğa erişen birçok kahramanın içinde yolculuğuna devam ediyor. Yoldaşları, Esmer’in inancı ve moraliyle Heftanin zaferine koşuyor.

-Yaralanmasının ilk aylarında yaşamla adeta kavga etti, karşısında durdu, inatla direndi, tıpkı mücadele yıllarında olduğu gibi… Hayatta kalabilme coşkusu, arkadaşlarına da adı gibi umut veriyordu.

- Kadınları her türlü şiddete karşı korumak amacıyla 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek istenmesini protesto etmek isteyen kadınlar alanlarda hep bir ağızdan “Vazgeçmeyeceğiz” dedi.

-Sri Lanka’da yapılan genel seçimleri, Tamil katliamları döneminde iktidarda olan Mahinda Rajapaksa kazanırken, devlet başkanlığı görevini de elinde bulunduran Rajapaksaların iktidarlarını perçinledikleri yorumları yapılıyor.

-Fransa’nın Le Havre şehrinde bir bankadaki 6 bireyi rehin alan kişi gece saatlerinde polis tarafından yakalanırken, ‘psikiyatrik’ sorunları olan bir kişinin eylemi gerçekleştirdiği savunuluyor.

-Ormanları korumanın her geçen gün daha hayati önem kazandığı Batı Afrika’da Fildişi Sahili tarafından konulan ağaçlandırma hedefleri için yüzlerce kişiden oluşan bir ‘yeşil ordu’ kuruluyor.

-Amerikan yetkililer, Atlantik’teki kasırga sezonunun bu yıl beklenenden çok daha aktif geçeceğini ve 7 ila 11 arasında etkili kasırganın yaşanabileceği uyarısını yaptı.