GÜNDEM 7 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kadınlara yönelik şiddete dikkat çeken HDP Kadın Meclisinden Nadiye Gürbüz, "Polis-devlet şiddetine çok maruz kaldık. Ama buna rağmen kadınlar hiçbir zaman susmadı. Bu mücadele bizim için yaşamsal bir şey" dedi.

-MED TUHAD-FED Onursal Başkanı Havva Özcan, iktidarın hasta tutsaklara yönelik tavrının düşmanca ve intikam vari olduğunu belirtti.

-Van Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Bekir Kaya'ya yönelik suçlamalar resmi olarak çürütülmesine rağmen, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

-Kürdistan halkının tarihinde birçok kent gibi Bingöl'e bağlı Kanireş ilçesi de önemli bir yere sahip. Bingöl'ün en güzel yayları Kanireş’te bulunmakta.

-Erdoğan’ın Avrupa Birliği’ne yönelik son dönemlerde arttırdığı mülteci şantajı üzerinden para koparma yöntemi bir kez daha sonuç verdi. Brüksel’den Ankara’ya 485 Euro’luk bir yardım paketine daha onay çıktı.

-Türkiye’de polis şiddetinin hedef kitlesi genişlerken Avukat Tugay Bek, bunun en büyük sebebinin cezasızlık politikası olduğunu söylüyor.

-Covid-19’un neden olduğu ekonomik durgunluk nedeniyle atmosfere salınan gazların azalmasına sevinilirken, salgının yayılmasını önlemede önemli rol oynayan maskeler bilinçsiz kullanım nedeniyle ekolojik açıdan büyük bir tehlike olmaya doğru gidiyor.

-George Floyd’un ABD’nin Mineapolis kentinde polis tarafından öldürülmesi, onlarca kentte, on binlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi.