GÜNDEM 7 MART 2020

7 Mart 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Cezaevinde rehin tutulan Kürt kadın siyasetçi Sebahat Tuncel, ANF'ye verdiği mülakatta, "Kadınlar vardı kadınlar, kadınlar her yerde..." şarkısını Las Tesis’le harmanlayarak direnişi yükselten tüm kadınlara Kandıra zindanından, özgürlük şarkıları ve tilililer ile katılıyoruz!” dedi. 

-El Nusra içindeyken yaralanan Dayanç Dervişov, Türk ambulansıyla Urfa’ya, oradan yine ambulansla DAİŞ kontrolündeki Til Ebyad’a transfer edildi. Dervişov, şimdi QSD’nin tutukladığı DAİŞ’liler arasında.

-Esad'ın 'Kürt davası hayalidir' sözlerini değerlendiren PYD Eşbaşkanlık Kurulu Üyesi Foza Yûsif, “siyasi intihar” dedi. Yûsif, "Bu sözler Erdoğan'ın 'düşünmezsen yoktur' sözlerini tamamlayan sözlerdir. Gelin, Kürtlere karşı bir olalım mesajıdır" dedi.

-TJA aktivisti Zelal Bilgin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin konuşarak, "Bu 8 Mart Kürt kadınları için çok önemlidir. Çünkü dönemin öncüleri bir kadınlarız" dedi.

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü savaş mevzilerinde karşılamaya hazırlanan YJA STAR gerillaları, sadece askeri olarak değil, siyasi, ideolojik ve diplomatik olarak da sistemle mücadelenin önemi vurguladı.

-Almanya’nın Hanau kentinde Şubat ayında gerçekleşen ırkçı katliamın ardından, Frankfurt’ta farklı uluslardan göçmenler ve gençlik örgütlerinden oluşan antifaşistler, “Migrantifa” adlı yeni bir örgütlenmeye gitme kararı aldı.

-ABD yönetimi, yoğun itirazlara rağmen yakalanan göçmenlerin DNA örneklerinin alınması uygulamasına başlanacağını duyurdu.

-Çin’de Aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs Covid-19 salgının, yaklaşık 100 ülke ve bölgeye yayılırken, vaka sayısı 101 bini aştı. Hayatını kaybedenler ise 3 bin 500’e yaklaşıyor.