GÜNDEM 7 OCAK 2020

7 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla AK önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti’nin 394’üncü haftasının eylemcileri, “Halk olarak Önderimize, onurumuza sahip çıkma zamanıdır” mesajı verdiler.

-Paris katliamının yıldönümüne ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Kısaca 9 Ocak katliamının sorumlusu Türk MİT’i, AKP yönetimi ve hükümetiydi” dedi.

-YJA Star Askeri Konseyi Üyesi Rojda Amed, Paris'te katledilen devrimci kadınları anarak, "Fiziki olarak bizden ayrılmış olabilirler fakat binlerce Sara, Leyla, Fidan ortaya çıktı" dedi.

-Paris katliamını protesto amacıyla 11 Ocak günü yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunan YJK-E, “Yapılacak yürüyüşe tüm kadınları katılmaya ve adalet için katliamcılardan hesap sormaya çağırıyoruz” dedi.

-Paris katliamının yıldönümüne ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Kısaca 9 Ocak katliamının sorumlusu Türk MİT’i, AKP yönetimi ve hükümetiydi” dedi.

-Paris’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesinin üzerinden yedi yıl geçti. Tetikçi Ömer Güney, şüpheli bir şekilde öldü, emri veren Ankara merkezli yetkililer ve planlayıcılar cezasız kalmaya devam ediyor.

-2019 yılında dünyadaki yangınlar on milyonlarca hektarlık ormanlık alanı yok ederken, yangınların neredeyse tüm kıtalarda etkili olduğu görülüyor.

-Türk ordusunun gerillayı tasfiye etmek için Botan sahasında birçok operasyon yaptığını söyleyen HPG komutanlarından Serhat Patnos, "Gerilla bu operasyonlarda kayıp vermeden Türk ordusuna büyük darbeler vurdu" dedi.

-Avustralya’da onlarca kişinin ve yüz milyonlarca hayvanın yaşamına mal olan yangınların dumanının 12 bin kilometre uzaklıktaki Şili’ye kadar ulaştığı duyuruldu.

-ABD Başkanı Donald Trump‘ın görevden aldığı eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, azil soruşturmasının Senato’daki ayağında tanıklık yapacağını duyurdu.