GÜNDEM 7 TEMMUZ 2018

7 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-4 Temmuz günü Norveç tarafından Türkiye’ye teslim edilen Kürt kadın aktivisti Gülizar Taşdemir’in ciddi sağlık sorunları olduğu ve Almanya’da ameliyat edildiği ortaya çıktı.

-Teyzesi Çiçek Botan'ın izinden giden Nujiyan, kız kardeşi ile birlikte gerilla saflarına katılır. Yoldaşlarının yüreğinde derin bir yer edinen Nujiyan, adı gibi yaşamın ifadesi oldu...

--Bir dönem Kürdistan ve Türkiye illerinin yanı sıra, yurt dışına da satılan Erciş lahanası, AKP’nin Kürdistan'a yönelik politikası nedeniyle artık çok az miktarda ekiliyor.

-Kuzey Afrika’dan Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenlerin sayısı azalsa da, yaşamını yitirenlerin sayısında oransal olarak büyük bir artış var.

-Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Nisan ayında Suriye’nin Duma şehrinde yaşanan saldırıda sinir gazı kullanıldığına dair kanıt bulamadıklarını duyurdu.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi olduğu gibi, bugün de yakınlarının akıbetini soracak.