GÜNDEM 8 ŞUBAT 2020

8 Şubat gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası komployu 21’inci yıldönümünde protesto etmek için birçok Avrupa kentinde düzenlenen uzun yürüyüşler takip edilecek.

-AKP iktidarında kadına yönelik artan şiddete dikkat çeken TJA Aktivisti Hatun Yıldız, "Tüm kadınlarla birebir irtibata geçip, mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

-HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Başkentgaz’ın Kızılay aracılığıyla Ensar Vakfı’na yaptığı skandal bağışın, ülkeyi adeta bir aile şirketi gibi yöneten AKP’nin ahbap çavuş kapitalist anlayışının dışa vurumu olduğunu kaydetti.

-DAİŞ saldırılarından sonra göç ettiği Konya'da PKK ile tanışıp gerillaya katılan Serdem Qamişlo, "Önderlik savunmalarında ilk defa ‘özgürlük’ gibi mükemmel bir kavramla karşılaştım" dedi.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.

-Van’da 4 yıldır halk ve kurumlar üzerinde yoğun bir baskı olduğunu dile getiren avukat Cemal Demir, belediyelerin halka yaptığı tüm hizmetlerin suç sayılarak iddianame hazırlandığını söyledi.

-Onlarca ülkeden binin üzerinde bilim insanının katıldığı bir araştırma sonucunda, kansere yol açan genlerin onlarca yıl önceden tespit edilebileceği tespitine ulaşıldı.

-Almanya’da geleneksel sağ ve sol partilerin faşistlerle işbirliği pahasına dışladığı Sol Parti, doğu eyaletlerinden Thüringen’de yapılacak olası bir seçimde bugüne kadarki en yüksek oranıyla rekor kırabilecek.

-Brezilya’da Amazonlar’daki büyük orman katliamı sürerken, geçtiğimiz ay orman kayıplarının iki katına çıktığı duyuruldu.