GÜNDEM 8 EYLÜL 2019

8 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

Bundan 40 yıl önce, Hilvan’ın Axşun köyünde, PKK’nin kuruluşundan bir yıl sonra Cuma Tak ve dört yoldaşı, iki gün süren büyük bir direniş sonucunda yaşamını yitirdiler.

Kürt gençleri ve enternasyonalistler, bu yıl uzun yürüyüşü “Önderlik ile Yürü, Faşizmi Yok Et!” sloganı ile Bonn kentinde başlatıyor.

Suriye’nin demokratik güçleri, parti temsilcileri ve siyasetçiler MSD’nin çağrısıyla Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi. Çalıştayda demokratik bir Suriye’nin nasıl olabileceğine ilişkin tartışmalar yapıldı.

Kadın aktivist Gülizar Taşdemir'in sığınma başvurusunu reddederek Türkiye'ye iade eden Norveç devleti insan haklarını ihlal etme suçundan mahkum oldu.

İsveç'in Gävle Belediyesi Başkan Yardımcısı Gin Akgül Hajo, AKP Hükümeti'nin Amed, Mardin ve Van belediyelerine el koymasını kınadı.

Yunanistan gazetesi Ta Nea’ya göre Almanya Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı, iltica taleplerinde ülkelerin sorumluluğu ve paylaşım sistemini belirleyen Dublin III düzenlemesini reformdan geçirmek istiyor.

Fransa’da yaşayan Müslümanlar için bir ilk yaşandı. İki kadın imam, her ikisi de başı açık halde Cumartesi günü Paris’te cemaate öncülük etti.