GÜNDEM 8 MART 2020

8 Mart 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri takip edilecek.

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kongra Star Yürütme Kurulu Üyesi Evin Swed, "Başarıya ulaşana kadar mücadelemizde ısrar edeceğiz" dedi.

-HDP Ankara Kadın Meclisi üyesi Betül Koca, kadına yönelik şiddete karşı 2011’de imzalanan İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını istediklerini belirterek, “Uygulanması için her türlü mücadeleyi ısrarla sürdüreceğiz” dedi.

-Kadınların Birleşik Devrim Hareketi: Kuruluşumuzu ilan ettiğimiz 3. yılımızda 8 Mart'ta tüm kadınları faşizme karşı her yerde eylem içinde olmalı. Kapitalist sistemin bize biçtiği hayatı reddedecek, ezme-ezilme ilişkisinin, sömürünün olmadığı yeni bir yaşam kuracağız.

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin konuşan YJA Star komutanlarından Sarya Qamışlo, "8 Mart’ın anlamı olan direniş, günümüze kadar anlamını büyüterek zafere yürüyen kadınların günü olmuştur" dedi.

-DSİP Eş Başkanı ve Hepimiz Göçmeniz kampanyası aktivisti Şenol Karakaş, Türkiye’nin Avrupa’ya karşı göçmenleri kullandığını ve AKP’nin ırkçı söylemlerinin kendi tabanında karşılık bulduğunu söyledi.

-Kadınlara yönelik şiddet ve saldırılara karşı tüm dünya kadınlarının örgütlenmesi gerektiğini belirten YJŞ'li kadınlar, "Ezilen kadınları sahiplenerek kadın kırımının önüne birlikte geçebiliriz" dedi.

-Kadınların yaşamın her alanında varlığını ve direnişini kabul ettirebilecek güce sahip olduklarını söyleyen HPG-YJA Star gerillaları, evrensel bir direniş kültürünün geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

-Berlin ve Hamburg’da yürüyen binlerce Alman, Türk devletinin kapılarını açmasıyla sınırlarda sıkışan mültecilerin Avrupa Birliği’ne alınmasını istedi.