GÜNDEM 8 TEMMUZ 2018

8 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Norveç tarafından hukuksuz bir şekilde 4 Temmuz günü Türkiye’ye teslim edilen Kürt kadın aktivist Gülizar Taşdemir’den haber alınamıyor. Aile ve avukatların bütün ısrarlarına rağmen emniyet yetkilileri bilgi vermiyor. Taşdemir ailesiyse kaygılı.

-Gazeteci- Yazar Sevda Karaca daha önce hadımın 26 Temmuz 2016’da “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlardan Hükümlü Olanlara Uygulanacak Yöntemleri İçeren Yönetmelik”le düzenlendiğini fakat Türkiye Psikiyatri Derneği’nin açtığı dava sonucu yönetmeliğin yürütmesinin 2017 Ağustos’unda durdurulduğunu hatırlatıyor. Karaca ile röportajın ilk kısmında yasanın içeriğini ve olası sonuçlarını konuştuk.

-Silvan Barajı’nın tamamlanmasıyla Silvan, Lice, Kulp ve Hazro ilçeleri arasında bulunan tarihi Geliyê Godernê ve 50 köy sular altında kalacak.

-Van Erciş ilçesine bağlı Hacıkaş köyünde bulunan tarihi Ermeni Hac Kilisesi'nin yerinde sadece kalıntıları kaldı.

-KCDK-E, 14 Temmuz’da düzenlenecek 21. Mazlum Doğan Festivali’ne katılım çağrısında bulundu.

-Almanya’da İçişleri Bakanı Seehofer’in öncülüğünde hazırlanan ve ülkenin kapılarını yeni mültecilere kapatmayı amaçlayan yeni plan birçok kentte gerçekleşen kitlesel gösterilerle protesto edildi.