GÜNDEM 8 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devletinin, Heftanîn’i alırsa tüm Güney’i alabileceğinin hesabını yaptığını söyleyen HPG komutanlarından Ferman Botan, büyük bir irade, moral ve motivasyonla direndiklerini ve hiçbir alanı bırakmayacaklarını vurguladı.

-Türk devletinin Heftanîn'e yönelik saldırılarda tüm imkanlarını kullandığını söyleyen YJA Star gerillası Lilav Jinda, "Türk devleti ne kadar yönelirse yönelsin başaramayacak. Ne olursa olsun Cenga Haftanîn'i zafer cengi yapacağız" dedi.

-Heftanîn'de Spartalıların kadın rengindeydi Zerya. Sonuna kadar direnmenin anlamına varıp Cenga Heftanîn’de toprağa serpildi Zerya Mahir.

-Cenga Heftanîn hamlesi uzun süreceğe benziyor. Ne gerillanın geri çekilmeye niyeti var, ne de bozguncuların tepelerden aşağı inip ilerlemeye cesareti. Bu topraklar zafere yakın bir direnişe şahitlik ediyor şu anda…

-Çevre aktivisti Ercan Ayboğa, Türk devletinin, doğayı da siyasi ve askeri bir araç olarak gördüğüne dikkat çekti.

-Suriye'den Libya'ya iki kanaldan "paralı asker" sevkiyatı sürüyor. Birinci kanalın organizatörü Türk devleti, ikincisinin ise Rusya. Türk devleti, cihatçıları, "geri-kabul anlaşmasından gelen para" ile finanse ediyor ve cihatçıların şimdi de Güney Kürdistan'a gönderileceği belirtiliyor. 

-Eski Pentagon yetkililerinden ve araştırmacı Michael Rubin, PKK’nin ‘terör örgütleri listesindeki’ konumunun yeniden gözden geçirilmesini isterken, “Türkiye terörist tanımına PKK’den daha çok uyuyor” dedi.

-RedHack, ezilen, sömürülen, faşizmin saldırılarına maruz kalan tüm kesimlere “Faşizm karşısında #GeriAdımAtma” çağrısında bulunarak, “Unutulmasın ki; biz, faşizm ve arkasındaki sınıf için bir felaketiz” dedi.

-İç savaş nedeniyle milyonlarca çocuğun açlık ve sağlık sorunlarıyla boğuşulan Yemen’de uluslararası toplum gerekli yardımları bir türlü bir araya getiremiyor.

-Birleşmiş Milletler (BM), iç çatışmaların sürdüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde (RDC) her yıl binlerce sivilin katledildiği gerçeğine işaret etti.

-Almanya’da 40 yıl önce 12 kişinin katledildiği, solcu militanların dahi şüpheliler arasında olduğu bir saldırının aşırı sağcı Naziler tarafından yapıldığı resmen kabul edildi.