GÜNDEM 9 EYLÜL 2019

9 Eylül 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

- Av. Hatice Demir, kadın katliamları ve kısa bir süre önce katledilen meslektaşları Müzeyyen Boylu'nun bugün görülecek olan davası hakkında konuşarak, "Kadın katliamı işleyen erkekler, güçlerini devletin cezasızlık politikasından alıyorlar" dedi.

- İngiltere’de dün gerçekleştirilen Sendikalar Kongresi toplantısına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için gerçekleştirilen dayanışma eylemi damgasını vurdu.

- Qamîşlo’nun Hililiye Mahallesi Komünü üyeleri, Mexmûr halkına uygulanan ambargoya tepki göstererek, yalnız olmadıklarını söyledi.

- Şiddete de kayyuma da karşı çıkan kadınların mücadelesinin ortak olduğunu söyleyen TJA aktivistlerinden Cemile Çelik, kayyumun öncelikli hedefinin kadın iradesi olduğuna vurgu yapıyor.

- Birçok kavram gibi demokrasinin de giderek anlam kaybı yaşadığı, tüm kavramların soykırımcı faşist iktidarların saldırıları karşısında büyük değer yitimine uğradıkları gerçektir. Demokratik eylem tanımlaması da aynı şekilde bir bozunuma uğruyor. Zeynep Korkmaz’ın analizi

- Şiddet ve tecavüz kültürünün gelişmesi, kesinlikle AKP’nin yaşam felsefesiyle, kültürüyle bire bir alakalıdır. Kadın tecavüzü ve şiddeti, iktidardaki siyasetin iz düşümüdür. Kasım Engin’in analizi

- Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre orman yangıları, kuraklık ve bitki yapısına zarar veren diğer etkenler sonucu yaşanan çölleşme küresel ekonomiye senelik 15 trilyon dolara mal oluyor.