GÜNDEM 06 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, gerillanın Kürt halkının gücünü gösterdiğini belirterek, “İhanet, iş birlikçilik olmaz, Kürtler arası birlik olursa Türk devletinin bir metre bile adım atayacağı görüldü” dedi. 

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP'nin 5. Olağan Kongresinin yoğun katılım ve coşkuyla geçtiğini belirten Oluç, “Halk iradesine sahip çıktı. Dosta da düşmana da gücümüzü bir kez daha göstermiş olduk” diye konuştu.

- Maxmur’a yapılan saldırının ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Katalan Konseyi yazılı bir açıklama yayınlayarak NATO’nun İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği konusunda Türkiye ile yaptığı anlaşmayı kınadı.

- AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sürdürdüğü kentsel dönüşüm zorbalığına karşı kendi deyimleriyle “13 Spartalı” gibi direnen Sarıgöl Mahallesi sakini 13 aile, “Burada doğduk, büyüdük ve burada öleceğiz” mesajını verdiler.

- Tavuk eti Avrupa ve ABD gibi ülkelerde oldukça ucuz fiyatlara elde edilebiliyor. Uzmanlar ucuz tavuk etinin, çevreye, insan sağlığına ve hayvanların kendisine verilen zararlar nedeniyle insanlığa pahalıya patlayacağı konusunda uyarıyor.

- Avrupalı bir grup kimyager ve tarihçi, kıtanın geçmişindeki kokuları günümüze taşımak için bir çalışma başlattı. Çalışma çerçevesinde tarihi mekanların geçmişteki kokularına kavuşturulması amaçlanıyor.