GÜNDEM 1 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Muharrem ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada, haktan ve hakikatten yana olan herkesi bugünün Yezitlerine karşı çağdaş Hüseyini çizgide tutum almaya davet etti.

- Êzdalığın ve kendine ait olmanın mücadelesini veren Nûhat’ın hikayesinin ikinci bölümünde son fermanın tarihe not düştüğü ihanet ve kahraman yüzünü göreceğiz.

- Türk devletinin SİHA saldırısı üç kadın komutanın katledilmesini kınayan Katalonya’dan kadın çeşitli kadın örgütleri, grupları ve kolektifleri, “Işığınız ve direnişiniz topraklarımıza ulaşıyor ve bu sıcaklıkla biz de özgürlük mücadelesine katılıyoruz” dedi.

- Aliağa Çevre Platformu’ndan çevre gönüllüsü, bölgede çok fazla çevre sorunu yaşandığını, tek sorunun São Paulo gemisi olmadığını söyledi.

- Van’da kayyum atanan belediyelerden geri kalmayan gaspçı Tuşba Belediyesi’nde yandaş bir firmaya 42 milyon TL peşkeş çekildi.

-14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’ni manşete taşıyan Serxwebûn gazetesi, yanı sıra tecrit, 10’uncu yılına giren Rojava Devrimi, ulusal özgürlük mücadelesinde öz güç ve ittifaklar ve daha birçok konuda zengin içeriklerle okuyucuyla buluştu.

- Aylık kadın gazetesi Newaya Jin’ın Kürt tarihinde önemli yer tutan Ağustos gündemlerine odaklanan 209’uncu sayısı çıktı.