GÜNDEM 1 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla savaş ve işgallere karşı gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek.

-KJK Koordinasyon Üyesi Hêvî Nûda, soykırım siyasetinin kırılmasının, ana hedefi olan İmralı’da başlayacağını belirterek, “Önderliğimizin fiziki özgürlüğüyle özgürlük ve çözüm olarak yayılacaktır” dedi.

- Onbirinci yılında kararlılıkla sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında devralan Hollanda grubu, Türk devletinin Kürt soykırımına karşı her alanda mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

- SES Van Şube Eşbaşkanı Figen Çolakoğlu, temel sağlık hizmetlerinde genel bir çöküş yaşandığını belirterek, Serhat’ın 9 kentinde bazı branşlarda sadece bir doktorun bulunduğunu söyledi.

- Erdoğan’ın “hepimiz aynı gemideyiz” sözünü duyan Rojavalı çocuklar, cevap veriyor: “Senin asla olamayacağın mekan ve zamanda oyunlarımızı oynamaya devam edeceğiz. Kendi topraklarımızda, senin geminde değil. Sen topraklarımızı işgal etmek dışında bir şey veremezsin ki…”

- Eruh’tan Şengal’e, Şemdinli’den Kobanê’ye gerillanın zaferi” manşetiyle çıkan Serxwebûn gazetesinde, 15 Ağustos Atılımının 38 yıllık direniş tarihinden bugüne gerillanın yarattığı değerlere odaklanılıyor.

- Newaya Jin gazetesinin Rojava ve Güney Kürdistan’daki kadın mücadelesini odağına alan 210’uncu sayısı, “Direniş kadın özgürlüğü adınadır’ manşetiyle çıktı.