GÜNDEM 1 KASIM 2020

1 Kasım 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Bugün 1 Kasım Dünya Kobane Günü. Gün kapsamında birçok merkezde eylemler düzenlenecek

-TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri devam ederken iç borçlanma hacmini artıran hükümet, bu açığı kapatabilmek içinse toplumdan aldığı vergileri artıracağı bir yöne doğru gidiyor.

-Türkiye'de her gün giderek derinleşen ekonomik kriz ve pandemi süreci Van’da etkisini arttırarak göstermeye devam ediyor. Bir yılda 416 esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

-26 Haziran günü evine baskın yapılarak köpekli işkenceye uğrayan HDP Yerel Yönetimler Kurulu Üyesi Sevil Rojbin Çetin'in, işkence izlerini belgeleyen avukatı Gülistan Ataş hakkında Adalet Bakanlığı tahkikat başlattı.

-HDP'ye dönük saldırıları değerlendiren Ümit Dede, "HDP’nin başarısı, iktidarın başarısızlığını ortaya çıkardı. Bu yüzden HDP kurulduğundan beri hükümetin saldırılarına maruz kalıyor" dedi.

-Avrupa Birliği, 100 milyon Euro bütçeli Akdeniz’deki göçmen rotalarını izleme amaçlı insansız hava aracı projesi nedeniyle sivil toplum örgütleri tarafından eleştiriliyor.

-Dünya Meteoroloji Örgütü'ne (WMO) göre, küresel sıcaklıkları aşağı çeken bir etkiye sahip La Niña’ya rağmen 2020 tarihteki en sıcak yıllardan biri olma yolunda.