GÜNDEM 10 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Gece boyunca yoğun çatışmaların yaşandığı Serêkaniyê’de ikinci gün saldırılar daha da yoğunlaştı. Bölgede istediği ilerlemeyi kaydedemeyen faşist şef Tayyip Erdoğan, istediği destek de olmayınca Avrupa Birliği’ni işgal saldırılarına destek vermesi için tehdit etti. 2. BÖLÜM

- YPG savaşçısı Devrim Amed, Serêkaniyê ve Girê Sipî’ye yönelik işgal saldırılar sırasında yaşadığı anları, “Onur Direnişi’nde bir kez daha kadın yoldaşlarımın iradesine şahitlik ettim, çatışmalar sırasında yaralandım. Beni o ağırlığıma rağmen bir kadın yoldaşım sırtladı ve bugün yaşamımı o yoldaşıma borçluyum” diye anlattı.

- 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Gar Katliamı’nın 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte protesto ve anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. 

- Urfa emniyetinde son 6 yılda sistematik bir işkencenin olduğunu söyleyen İHD Urfa Şube Başkanı Av. Mustafa Vefa, "Halfeti olayında gözaltına alınan 58 kişiden 30’unun işkence gördüğü Urfa emniyetinde CPT, bir hafta önce inceleme yapmıştı" dedi.

- YJA Star gerillası Jiyan Amed, “Kimi bitirecekler?” diye sorarak, şunu vurguladı: “Eğer bu topraklarda bitirilecek, tasfiye edilecek birileri varsa o da Türk devletidir.”

- Saklı Haç belgeseli Amed Eğil’deki Ermenilerin soykırıma dair belleğinin peşine düşen gazeteci yönetmen Altan Sancar bu defa 1915’de Süryani katliamı Sayfo’yu bir belgesel ile anlatıyor.

-Boğaziçi protestosuna destek vermeye giderken polis tarafından işkenceyle gözaltına alınan ve iki gözü moraran Anarşist Gençlik üyesi üniversite öğrencisi Mısra Sapan, “Bu saldırılarla bizi yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Korkmuyoruz” dedi.