GÜNDEM 10 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı (Dem Dema Azadiyê Ye) hamlesi, bir yılını dolduruyor. Hamleyle AKP-MHP’nin hesapları bozuldu, çöküşleri hızlandırıldı.

-KDP’nin gerillaya yönelik saldırısını değerlendiren PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim “Gerilla alanlarına gönderilenler peşmerge falan değildir. Belli odakların emrindeki güçlerdir. Bunların kime bağlı olduğunu herkes biliyor. Çok tehlikeli bir oyun oynanıyor” dedi.

-Zîlan Deresi’nde başlayan HES faaliyetlerinin ardından, azot ve fosfat değerlerinin yükselmesiyle binlerce balık kıyıya vurarak telef oldu. Zîlan Ekoloji Sözcüsü Mir Bahattin Demir, yetkililerin suç işlediğini belirterek, kamuoyunu duyarlılığa çağırdı. 

-Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar, AKP hükümetini tecrit politikalarına son vermeye çağırdı. Uyar, cezaevinde açlık grevindeki siyasi tutsaklara yönelik baskıların da sistematik bir hal aldığını söyledi. 

-Avaşîn, Çiya Amed için düşmandan intikam almanın ve bedel ödenmesi gereken bir yerdi. Durmadan çatıştıktan sonra adını Avaşîn’in maviliklerine yazdırdı.

-İngiltere’nin göçmen karşıtı yeni politikası Fransa’nın tepkisine neden oldu.

-İzlanda'da havadan karbon yakalayan dünyanın en büyük makinesi açıldı.