GÜNDEM 10 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Celalettin Delibaş, şehadetlerinin 42. yıl dönümünde çocukluk ve mücadele arkadaşı olduğu 5 fedaiyi ve işbirlikçi ihanet karşısındaki onurlu duruşlarını anlattı. 

-HDP MYK Üyesi Sultan Özcan, HDP’nin çağrısıyla bir araya gelerek oluşturulan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir masa hareketi olmadığını söyledi. 

- Rojava’da sokaklar, meydanlar, tiyatro salonları ve kültür merkezleri festival ve sinema gösterimleriyle hareketli günler yaşıyor. Sinema aracılığıyla özgür Kürt’ün hikayesi bazen bir gerilla, bazen özgürleşmiş bir kadın karakteriyle sunuluyor.

-Hol Kampı'ndaki durumun tüm dünya için tehlike oluşturduğunu söyleyen İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin Komutanlarından Dilbirîn Kobanê, Türk devletinin saldırıları nedeniyle kampa yönelik operasyonun geciktiğini belirtti. 

-“Önder Apo üzerindeki tecridi kaldırarak özgürlüğünü sağlayacak süreç, artık ertelenemez bir yaşam gerekçemizdir” diyen KON-MED, herkesi 11-16 Eylül tarihleri arasında gençler öncülüğünde yapılacak Uzun Yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

-Bafra T Tipi Cezaevi’nde aylardır tek kişilik tecrit hücresinde tutulan Emir Karakum, adil yargılanma talebi ve gardiyanların sistematik hale gelen işkencelerine karşı 3 aydır süresiz açlık grevinde.