GÜNDEM 10 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- Kadınların kazanılmış hakları üzerinden vaatlerde bulunulmasına kanmadıklarını ifade eden Mor Dayanışma üyesi Sezen Ezer, “Biz yaşamın öznesiyiz. Bize dayatılmaya çalışılan eşitsiz koşulları da, ağzımıza bir parmak bal çalınmasını da kabul etmiyoruz” dedi.

- HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, bütün olumsuzluklara rağmen Newroz’da iradesini gösteren, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıran Van halkının 14 Mayıs seçimlerinde de bu iradeyi göstereceğini söyledi. 

-Deprem sürecinin 2023 seçimlerine yansımalarını değerlendiren HDP Amed İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, “Deprem sürecinde yakaladığımız temas ve dayanışma, muhakkak farklı değişim ve dönüşümü getirecektir” dedi.

- Depremde enkaz yığınına dönen yapıların düşük standartta, denetimsiz, mühendislik hizmeti almayan yapılar olduğuna dikkat çeken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, “Bu durum, yapılara ruhsat almayı bir formalite olarak gören zihniyetin eseridir” dedi.

- Mütevazı, fedai ve cesur duruşuyla bilinen HPG’li komutan Serhed Tolhildan, bir hakikat savaşçısı olarak özgür bir yaşam için son nefesine kadar mücadele etti.

- İsviçre’nin Dış Appenzeller Kantonu seçime gidiyor. Kantonun vekil adaylarından biri de Mereş Pazarcixlı Nazir Atilla. 2001 yılından beridir İsviçre’de yaşayan Atilla, politik nedenlerle göç etmek zorunda kalan Kürtlerden. Ayrıca yaşadığı Herisau şehrinde de belediye meclis üyeliğine aday.