GÜNDEM 11 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Werxelê’nin savaş tünellerindeki bir grup gerilla, dört aydan fazladır her saldırıyı, yeni taktiklerle boşa çıkararak, büyük bir direnişe adını yazdırıyor.

- 6 ay boyunca başta ağır silahlar, suikast ve sızma eylemleri olmak üzere birçok taktikle Türk güçlerinin üzerine giden kadın gerillalardan Delila Yusuf, suikast eylemlerini anlattı.

- Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük Türk işgal saldırıları 3. gününü geride bırakırken DAİŞ çeteleri de hareketliliğini artırdı. Türk devleti 10 kenti havadan ve karadan bombalarken, DAİŞ çeteleri Qamişlo’da ve Derazor’da saldırdı.

-Türk devletinin 9 Ekim 2019 yılında Serêkaniyê'ye yönelik saldırılarının ardından topraklarını terk etmek zorunda kalan Rojavalı kadınlar, "Kentimize dönmek için mücadelemizi büyüteceğiz ve Serêkaniyê meydanlarında özgürlük halayı çekeceğiz" diyor.

-Perşembe günü Anayasa Mahkemesi'nin ulusal hukukun AB'ninkinden üstün olduğuna ilişkin kararını eleştirmek ve Avrupa'ya bağlılıklarını ilan etmek için 130'a yakın şehirde on binlerce kişi gösteri yaptı.

-Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, Pekin'in "yeniden birleşme" çağrısını reddetti.

- Kışın yaklaşmasıyla birlikte Hakkarili besicilerin mesaisi de arttı. Besiciler, topladıkları otu ve hazırladıkları samanı istiflemeye başladı.