GÜNDEM 11 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit TJK-E’nin çağrısı ile Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, İsviçre, Avusturya, ingiltere, Finlandiya, Norveç ve Danimarka’da düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek.

- Metina'da başlayan KDP hareketliliği, 2020 yılının yaz ayında yeni bir sürece girdi. Bu süreçte Türk devleti Metina ve Heftanin'e yönelik işgal saldırıları başlatırken, KDP de gerilla alanlarına askeri güçlerini yığdı. KDP'nin bu alandaki provokatif hareketliliği devam ediyor. 

-YJA Star komutanlarından Pelşin Koçgiri, Türk devletinin yaz ortasına kadar Medya Savunma Alanları’nı düşürme, ardından Şengal ya da Rojava’yı hedef alma gibi hesaplarının suya düştüğünü söyledi.

- PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Muslim, Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük saldırılarla Kürt halkının öncüsüz bırakılıp Kürdistan’ı Kürtsüzleştirmenin planlandığını söyledi. 

-Miraç Miroğlu’nun ölümü ve Kürt illerinde neredeyse rutinleşen zırhlı araç cinayetlerini değerlendiren İHD İstanbul Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Meltem Akboğa, cezasızlığa dikkat çekti.

-Kürdistan’daki ormanların yanmadığını, yakıldığını belirten ekolojistler, “Yakılan alanlarda sonradan karakol ve kalekollar inşa ediliyor. Böylelikle neden söndürülmesine izin verilmediği anlaşılıyor” dedi.

-Kayıp yakınları her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.

-BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla dünyanın yanlış bir yöne gittiğini söyledi.

Brexit’in hayata geçmesinin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. İngiltere, AB’den Kuzey İrlanda’ya ilişkin durumun yeniden müzakere edilmesini istiyor. AB ise yeniden bir müzakere yapmama taraftarı.