GÜNDEM 11 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Güleç yüzünle, herkese sırdaş, yoldaş olan sıcaklığınla gölgesine sığındığımız mağrur bir meşe ağacı gibiydin. Zamanın izlerini bedeninde taşıyan bir meşe ağacı…

- Savaş naraları atan AKP iktidarının büyük sorunlar karşısında son dönemde bazı palyatif adımlar atarak erken/baskın seçim işareti verdiğini belirten HDP Eşbaşkan Yardımcısı Birol, HDP’nin Nisan’da seçim olacakmış gibi çalıştığını söyledi.

-Van Barosu Göçmen Komisyonu Üyesi Mahmut Kaçan, göçmen kaçakçılığının bir endüstriye dönüştüğünü ve cezasızlık politikası uygulandığını söyledi.

- Bakırköy Belediyesi çalışanları 16 günü aşkındır toplu sözleşme için belediye binası önünde eylemde. Belediye başkanı ise bir tek işçi bize 15 bin liraya mal oluyor, diyor ama emekçiler alın terinin karşılığını almaya kararlı.

-Almanya’da Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal saldırılarına karşı duyarlılık oluşturmak ve ilgili kurumları harekete geçirmek amacıyla eyalet başkentlerinde devam eden çadır eylemleri takip edilecek.

-Asurilerin dini merkezi konumunda olan Koçanis Kilisesi üzerinden yüz yıllar geçmesine rağmen ayakta durmaya devam ediyor.