GÜNDEM 11 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kadın özgürlük mücadelesini en güçlü YJA Star’ın verdiğini belirten gerillalar, Türk ordusunun işgal saldırılarına ilişkin “Kürt katliamının önüne geçmek için herkes ayağa kalkmalı, özellikle gençler silahlanarak bu cenge katılmalıdır” çağrısı yaptı.  

- Gerillaya seslenen YJA Star Komutanı Hêzil Özgür; “Arkadaşlar yeteneklerini kullanırsa faşist düşmanı bu topraklarda kırabiliriz. Başlattıkları ‘kilit’ operasyonunu, İmralı’nın kapılarını açan kilide çevirmeliyiz” dedi.

-PKK Kültür ve Sanat Komitesi, özgür kadın, sanatçı ve devrimci kişiliğin temsilcisi olarak tanımladığı şehit Hozan Mizgîn’i (Gurbet Aydın) şehadetinin 30. yıl dönümünde andı.

- Savaşın en rezil anlarında bile asaletli bir tarihin sayfalarına yürüyor Zap. Kürdistan’ı savunma, Kürt halkının kazanımlarını, onurlu değerlerini koruma adına direniyor Zap.

- Kadın özgürlük mücadelesini en güçlü şekilde YJA Star’ın verdiğini belirten gerillalar, Türk ordusunun işgal saldırılarına ilişkin “Kürt katliamının önüne geçmek için herkes ayağa kalkmalı, özellikle gençler silahlanarak bu cenge katılmalıdır” çağrısı yaptı.  

- “Türkiye’nin Almanya’daki gücünü rağmen PKK legal olmak istiyor” başlığıyla PKK yasağının kalkması için bugün yapılacak başvuruya dikkat çeken Tagesspiegel gazetesi, Ankara-Berlin ilişkilerini zorlu bir sürecin beklediğini yazdı.

- Kürdistan’ın dört parçasından sanatçılar, Türk işgal saldırılarına karşı direnen gerillanın yanında olunması gerektiğini belirterek, herkesi görev ve sorumluluk almaya davet etti.

- Sri Lanka’da haftalardır süren gösterilerle birlikte kriz derinleşiyor. Ticaretin küreselleşmesine dayanan ve Rajapaksa klanı tarafından yönetilen tüm bir sistem çökmüş durumda.