GÜNDEM 12 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesini değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Beştaş, “Biz tek başımıza yüzde 15’leri zorlayan bir partiyiz. İlla ittifak yapalım gibi bir talebimiz yok. Biz tamamen partimizi güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz" dedi.

-HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, ‘HDP’liyiz Her Yerdeyiz’ şiarıyla başlattıkları halk buluşmalarında öne çıkan talepleri aktararak, tüm saldırılara rağmen özellikle kadınların mücadeleden vazgeçmediğini kaydetti.

-Tevgera Ciwanên Şoreşger ile Jinên Tekoşer’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne yönelik dün Köln’den Aachen’a doğru başlattıkları Uzun Yürüyüş, ikinci gününde.

-Dünyada ekonomik aktivitelerin, özellikle son salgın sürecinde artan oranda internete taşınması nedeniyle büyük bir data merkezi patlaması yaşanıyor. Uzmanlar bu durumun yaratacağı çevresel etki konusunda endişeli.

-Sri Lanka’da 1980li yıllardan bu yana yaklaşık 60 ila 100 bin arasında kişinin kayıp olduğu tahmin ediliyor. Ülkede kayıp yakınlarının adalet mücadelesi ise görmezden geliniyor.