GÜNDEM 12 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sistematik saldırının en üst aşamaya vardırıldığına dikkat çeken YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlig, "AKP-MHP faşist rejimini devirmezsek Önderliğin fiziki imhası gündemdedir" dedi.

- Hakan Arslan'ın cenazesinin adliyede bir torba içerisinde babasına verildiğini gördüğünde 90’lı yıllarda kurşuna dizilerek katledilen yakınlarını hatırladığını anlatan Adnan Orhan, ölülere yapılan bu pervasızca yaklaşımların teşhir edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

- HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Iğdır’ın üç ülkeye sınırı olmasına rağmen ticaretin en zayıf; yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin en yüksek olduğu illerin başında geldiğini söyledi.

- İktidarın kanatları altında mantar gibi türeyen çetelerden biri de Bursa merkezli Osmanlı Diriliş Halk Harekatı. Başında Erdoğan özentisi Bursalı bir pazarlamacı var. Kürt düşmanı şebeke üyeleri silah eğitimi de alıyor.

- Kürt soykırım rejimi olarak şekillenen 12 Eylül faşist darbe yönetiminin günceldeki sürdürücülerini yenilgiye uğratmak, Önderliğin özgürlüğü temelinde halkımızı özgürleştirmek ve bölge halkları ile özgür bir gelecek yaratmak gençliğin dönemsel görevi olmaktadır.